Thursday, January 5, 2012

Mi rebus


Semalam rasa cam bosan dah makan nasik je slalu.  So, ingat nak makan yang berkuah pulak.  Nak makan megi, uhh tak bagus untuk kesihatan.  So, on da way balik dari sekolah (amik anak sekolah) singgah laa kat kedai area belakang rumah tu.  Beli mi kuning dan fish ball.  Sayo-sayo semua dan yang lain tu dah ada dah kat rumah.

Oleh yang demikian, disebabkan males nak menunggu ayam defrost.. ahh, tak payah letak la senang citer.  So, Mummy cuma letak fish ball, telor, sayo je.  Uhh.. tapi sedap laa pulak bila kita buat ringkas dan simple-simpel cam gini.

Tambah pulak dengan tepung ubi kayu skit, kasi pekat skit kuah dier.  Kalau letak tepung jagung pun sama jugak, bleh kasi pekat tapi beza dia kalau letak tepung jagung.. bila kita nak panaskan balik kuah tu .. akan jadi cair.  Tapi kalau letak tepung ubi, tak jadi cam gitew okey!!

Selera betul makan panas-panas ni.  Yam.. yam..

No comments:

Post a Comment